maanantai 3. joulukuuta 2012

Hopealankakorut

Vietin marraskuun maanantai-illat työväenopiston hopealankakurssilla vääntäen ja sahaillen metallilankaa lenkeiksi ja lenkkejä koruiksi. Lopputuloksena korvakorupari ja kaksi ketjua.

Korvakoruissa käytin kuningasketjun muunnosta ja malli niihin löytyi Scott David Plumleen kirjasta Chain and Bead Jewelry - Geometric Connections. Tosin aivan ohjeen mukaisia korvakoruja en onnistunut tekemään - lieneekö vika sitten ohjeessa vai tekijässä, jää mysteeriksi. Kokeilin koruihin myös kananmunapatinointia, joka onnistui yli odotusten ja sain tumman pinnan ilman rikkimaksamyrkkyä. Kuningasketjuosat ovat 3,5 mm renkaita 1 mm:n hopealangasta ja välirenkaat 5 mm:n renkaita 1,2 mm:n langasta.


Hopeasavikurssilla tekemäni riipus sai viimein arvoisensa ketjun. Muinaisketjun tein 3 mm:n renkaista (lanka 0,8 mm) ja se on täydellinen.


Pidin kovasti kuningasketjusta, mutta koska se vie todella paljon lankaa, en raaskinut tehdä tekniikalla hopeista kaulaketjua. Pronssilanka maksoi vain kymmenesosan hopeasta, joten väänsin ketjun siitä. Ketjuun pääsi riippumaan viime kesänä keskiaikamarkkinoilta ostamani valkyyria. (Lanka 1 mm, lenkit 3,5 mm.)


Ohjeita tutkailin myös Irene From Petersenin kirjoista Smycken från vikingatud och nutid, Fler smycken från vikingatid och nutid ja Silver Wire Jewelry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti