sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Villatakin alku

Mietin aikani, mistä päästä alkaisin syksyn ja talven aikana tehtyjen käsitöiden kirjaamisen blogiin ja päädyin - osittain yleisön pyynnöstä - aivan takaperoiseen järjestykseen. Eli ensin esittelyssä viimeksi aloitettu: palmikkovillatakki.

Villatakista olisi tarkoitus tulla kopio ostamastani akryylineuleesta, joka on muuten mainio välikausipäällysvaate, mutta nyt jo toivottoman nyppyyntynyt käytöstä. Ja akryylinen. Ei välttämättä tarvitsisi ihmisen muoviin pukeutua, kun vaihtoehtojakin kerran on.

Alunperin ajattelin kopioida takin sellaisenaan, mutta sitten löysin puhelimeni kuvakansioista palmikkokaavioita, jotka olin joskus kuvannut talteen kirjastossa käsityölehtiä lueskellessani. Ensimmäinen malli, joka näkyy kuvissa, on nyt tulossa neuleen etu- ja takakappaleeseen sekä luultavasti myös hihoihin ja toinen malli koko takin reunaa kiertävään kaitaleeseen.




Takakappale on nyt melkein valmis, mutta kuten epäilin jo sitä tehdessäni, on mokoma vähän liian pieni. Muokkasin myös hiukan pintakuviota neuloessani, joten uudestaan aloittaessani saan myös sen kuntoon koko neuleeseen. Onneksi pintamalli on niin nopea ja hauska neuloa, ettei alusta aloittaminen harmita. Kovin paljon.

2 kommenttia:

  1. Mä pistän vielä joku päivä tilauksen tulemaan villatakista. Näyttää niin hyvältä. :)

    VastaaPoista